Terug

Acnébehandeling

Acné is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Patiënten geven vaak aan dat acné hun leven belemmert omdat het voor iedereen zichtbaar is. Aangezien dat acné vaak jarenlang aanwezig is kan daarbij de kans op ontsierende littekens ontstaan. Daarom is vroegtijdig behandelen van acné vaak gewenst. Naast de huisarts of specialist kan de huidtherapeute hierin een grote rol vervullen. De huidtherapeute kan vakkundig de huid reinigen (manuele acnétherapie), specifieke massagetechnieken bij acné uitvoeren,
peeling-behandelingen bij littekens toepassen en uitgebreid adviezen geven voor de thuisbehandeling en het juiste productgebruik.

Camouflagebehandeling

Rode, witte of bruine verkleuringen van de huid kunnen, als deze voornamelijk in het gelaat zichtbaar worden, voor veel patiënten een probleem zijn. Een uitkomst biedt dan vaak de camouflagebehandeling om de plekken minder opvallend te maken. Een ervaren huidthera-peute kan voor u speciale camouflagemiddelen bestellen en leren hoe u deze zelf dagelijks kunt toepassen. Een groot voordeel is dat deze
camouflageproducten water- en veegvast zijn.

Littekenbehandeling

De huid kan op verschillende manieren beschadigd raken. Soms ontstaat na de wondgenezing een verheven, rood, jeukerig en/of verhard, verkleefd, zelfs pijnlijk litteken. Een huidtherapeute kan door middel van specifieke massagetechnieken verklevingen van het litteken verminderen. Tevens kunnen druk- en/of siliconenverbanden de jeuk en pijn reduceren, de roodheid en de dikte van het litteken verbeteren. Ook het preventief aanleggen van een siliconenverband, na snijdende operaties, kan soms zinvol zijn.

Lymfeoedeembehandeling

Lymfeoedeem betekent een ophoping van weefselvocht. De eerste verschijnselen van lymfeoedeem bestaan vaak uit een (tijdelijk) zwaar of moe gevoel in een arm of been, gevolgd door een zwelling. De risico`s van een lymfeoedeem kunnen infecties zoals wondroos of zelfs een functieverlies van het houdings- en bewegingsapparaat zijn.
De huidtherapeute is specifiek opgeleid in het behandelen van lymfeoedeem. Er wordt een persoonlijk geïntegreerd behandelplan opgesteld, waar verschillende therapievormen, zoals o.a. specifieke massagetechnieken, lymfetaping, aanmeten van therapeutische kousen en het leren van bewegingsoefeningen uitgevoerd worden.

Ontharingsbehandeling

Een aantal vrouwen lijdt onder overmatige haargroei. Daarbij kan haargroei in het gelaat uitermate belastend zijn. De huidtherapeute kan u uitgebreid voorlichten over de verschillende specifieke therapiemogelijkheden. Voor veel oudere patiënten biedt het regelmatige professionele harsen vaak al een goede oplossing. Andere patiënten kiezen voor een ontharing door middel van elektrische epilatie. Bij deze techniek wordt door middel van een kleine naald, die in het haarzakje wordt geplaatst, de haarwortel elektrisch vernietigd.

Algemene huidverzorging

De huidtherapeute biedt u een vakkundig voorlichtingsgesprek voor individuele be-schermende huidverzorging en/of zonpreventie inclusief productadvies. Gezien het belang wordt ook veel aandacht besteed aan de juiste huidverzorging van zuigelingen, kinderen en eczeempatiënten.
Er bestaat een groot aantal verschillende vormen van eczeem. Eczeem versterkende factoren zijn b.v. veel werken met water, gebruik van huidbelastende producten op de werkplek, maar ook het uitdrogen van de huid als gevolg van leeftijd.
Naast de medische therapie, voorgeschreven door uw huisarts of dermatoloog kan de huidtherapeute een belangrijke rol vervullen in het leren (educatie) hoe men een dergelijke huid in het dagelijkse leven dient te verzorgen. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het juiste productgebruik, toediening ervan en het leren aanleggen van specifieke zalfverbanden, ook voor kinderen.

Therapeutische kousen

Vele verschillende interne, chirurgische, dermatologische ziektes zoals b.v. spataderen, trombose, kunnen oedemen veroorzaken. Maar ook gedurende een zwangerschap klagen veel vrouwen over vermoeide benen en/of vochtophoping. Therapeutische elastische kousen kunnen dergelijke klachten duidelijk verbeteren. Aanmeten en het bepalen van het juiste type kous is zeer belangrijk. Dit vereist professionele kennis. De huidtherapeute geeft u uitleg over het werkmechanisme van kousentherapie, over het dagelijkse gebruik en verzorgen van de kousen, tezamen met uitgebreide documentatie.

Peelingbehandeling

Een groot aantal aan huidafwijkingen, zoals acné, sproeten, rimpels, bruine verkleuringen in het gelaat etc. kunnen voor veel patiënten zeer belastend zijn. Een peelingbehandeling zal de binding tussen de (dode) hoorncellen aan het huidoppervlak verbreken, waardoor de diepere huidlagen geprikkeld worden tot een actievere aanmaak van nieuwe cellen. Een vakkundig uitgevoerde peeling kan het huidbeeld gradueel van behandeling tot behandeling verbeteren.
Gemiddeld worden tussen 7-12 behandelingen met tussenpozen van 1 à 2 weken uitgevoerd.

Filosofie

De Dr. Brinkmann Kliniek biedt een gespecialiseerd dermatologisch centrum waar patiënten zich o.a. kunnen melden voor huidtherapeutische behandelingen, al dan niet met een doorverwijzing van een arts.
De individuele behoefte aan vakkundige, gekwalificeerde medische of cosmetische huidtherapeutische behandelingen in combinatie met gedegen voorlichting neemt sterk toe.
De kwaliteit van de huidtherapie wordt door een goede samenwerking met huisartsen en medische specialisten, zoals b.v. chirurgen of dermatologen, nog eens verhoogd.
Indien noodzakelijk kan daarom op korte termijn medisch specialistische hulp aangevraagd worden.
Doordat zowel het onderzoek als de behandelingen zoveel mogelijk door dezelfde huidtherapeuten worden uitgevoerd kan met iedere patiënt een langdurige vertrouwensrelatie worden opgebouwd.
Het credo van de Dr. Brinkmann Kliniek is dan ook: een VIP-behandeling (Verzorgend, Individueel en Professioneel) voor iedereen.

Kwaliteit Huidtherapie

De Dr. Brinkmann Kliniek werkt uitsluitend met goed opgeleid en medisch gekwalificeerd personeel. Alle huidtherapeuten hebben een specialistische HBO-opleiding afgesloten en zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Vergoeding

Medische huidtherapeutische behandelingen worden door de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. De vergoeding kan echter per zorgverzekeraar verschillen. Tijdens het voorlichtingsgesprek zult u hierover meer informatie kunnen verkrijgen.

Afspraak

De Dr. Brinkmann Kliniek heeft u met de informatie, verstrekt in deze brochure, een indruk gegeven van de kliniek en haar specialistische kennis op het gebied van de huid.
Heeft u naar aanleiding van deze brochure nog vragen of wilt u een afspraak maken dan kunt u ons bereiken via onderstaand telefoonnummer.


Specialisaties

Naast de specialisatie huidtherapie en algehele dermatologie heeft de dr. Brinkmann Kliniek een aantal behandelspectra als kernactiviteit gekozen:

• VIP-controle® van moedervlekken
• VIP-controle® van huidkanker
• Hyperhidrosis (Overmatig transpireren)
• Dermatologisch advies voor algemene huidverzorging en zonpreventie


Kliniek Vestigingen

Dr. Brinkmann Kliniek is gevestigd in:

•  Nieuwegein
•  Assen

Website: www.drbrinkmannkliniek.nl
Telefoon: 0900-9993000 ( 25 ct.p/m )
Postbus 221, 2700 AE, Zoetermeer

© 2004 Dr. Brinkmann Kliniek B.V. All rights reserved.
Dr. Brinkmann, Dr. Brinkmann Kliniek, the Dr. Brinkmann Kliniek logo, VIP-liposculptuur, VIP-controle are trademarks of the Dr. Brinkmann Kliniek B.V.

Terug